Sommeren står for døra, med kamper, cuper, turneringer og alle slags eventyr. Det betyr gode opplevelser for liten og stor, og naturligvis også utallige motiver og fotomuligheter. Mange av oss kommer til å ha lyst til å dele sommerens blinkskudd fra banen med både venner, familie, utøvere, trenere og andre. Da gjelder det å holde tunga rett i munnen!

Vi i Pors har mange mennesker å ta vare på. Både voksne og barn. Noen av spillerne synes kanskje ikke det er så gøy å å se seg selv på bilder. Eller at andre skal se dem. Noen voksne er kanskje redde for at bilder av barna deres skal havne helt andre steder enn det fotografen hadde tenkt. Og for noen kan det faktisk være direkte farlig om det dukker opp bilder av dem på internett.

Derfor er det viktig å ha noen enkle regler i bakhodet før man sprer eller deler bilder, særlig på Facebook, Instagram eller andre sosiale medier.

1. Ikke legg ut bilder av andre uten å spørre dem først. Hvis det gjelder bilder av barn, må du spørre foreldre eller foresatte også.

2. Ikke bruk, del eller spre bilder andre har tatt uten å spørre fotografen om lov først. Det kan fort bli både dyrt og pinlig.

3. Ta et nei for et nei. Respekter at ikke alle ønsker at du deler bilder av dem, eller at du bruker bilder de har tatt.

4. Reglene over gjelder ikke bare på åpne nettsider, Facebook-profiler eller sosiale medier. Hvis du deler et bilde med dine 150 Facebook-venner, kan bildet fort nå flere mennesker enn hvis det hadde ligget på Nesjars nettsider.

5. Er du i tvil om det er greit å dele et bestemt bilde på en bestemt måte? Ikke gjør det!

Vi ønsker alle spillere, trenere, lagledere og foresatte en god sommer, både på banen og bak kameraet!